Wie zijn de juryleden?

[Nieuws]

Om de analyses, visualisaties en toepassingen die de data-challenge Versterk de Petitie voorbrengt op waarde te kunnen schatten stellen we een kundige jury samen waarmee zowel inzichten vanuit het oogpunt van de overheid, data, en maatschappelijk activisme kunnen worden ingebracht. Op dit moment is de medewerking van drie juryleden toegezegd. Op dit moment is de medewerking van drie juryleden toegezegd. We zijn nog in afwachting van toezegging van een jurylid met expertise op het vlak van data

De juryleden van de data-challenge Versterk de Petitie:

Boudewijn Steur – programmamanager Versterking Democratie en Bestuur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Reinder Rustema – voorzitter van de Stichting Petities.nl en tevens webmaster van de website petities.nl
Prof. Dr. Jacqueline van Stekelenburg – hoogleraar sociale verandering en conflict aan de VU Amsterdam.

Terugblik op de data-challenge

[Nieuws]

Al vroeg in de ochtend verschijnen eerste nieuwsgierige blikken bij de inschrijfbalie. Heerlijke koffie in het vroege zonlicht. Veel enthousiasme over het doel, de data en het feit dat de data-challenge in het Design Lab van de Universiteit Twente plaatsvindt. De deelnemers hebben er zin in! Rond 9.30 trappen Tijs van de Broek (VU, voormalig   >

Waarom deze data-challenge?

[Nieuws]

Het zal niemand ontgaan zijn: de ‘dataficering’ van onze samenleving betekent dat er steeds meer data beschikbaar is voor hergebruik door overheden, bedrijven en onderzoekers. Bij elkaar vormen deze datasets een geweldige analytische ‘spiegel’ van het ‘denken en doen’ van inwoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheden en politici. Met de Versterk de Petitie data-challenge gaan we   >

Wie zijn de juryleden?

[Nieuws]

Om de analyses, visualisaties en toepassingen die de data-challenge ‘Versterk de Petitie’ voorbrengt op waarde te kunnen schatten, hebben we een kundige jury weten samen te stellen waarmee zowel inzichten vanuit de overheid/politiek, data-science, en sociale-psychologie van maatschappelijk activisme kunnen worden ingebracht. Wij zijn heel trots op de diversiteit en kwaliteit die deze jury kan   >

R&D grant voor de winnaar

[Nieuws]

Met dank aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kunnen we de prijswinnende analyse, visualisatie of toepassing belonen met een Research & Development grant ter waarde van € 2.500. De winnaar kan het geld naar eigen inzicht besteden zolang het maar aansluit bij de ‘geest’ van de data-challenge. Nog een reden dus om mee   >